الشورى

ادخل ياجميل وشارك مع على شعبان الشورى

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

الشورى

ادخل ياجميل وشارك مع على شعبان الشورى

الشورى

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

قران كريم.خطب دينية .اسلاميات متنوعة.سؤال وجواب. اغانى عربية واجنبية .شات عربى واجنبى.موسيقى.رنات .رسائل. اقوى موقع للبرامج .


    طريقة عمل العيش البيتى

    avatar
    alyshaban
    المدير العام


    عدد المساهمات : 480
    تاريخ التسجيل : 16/04/2009

    طريقة عمل العيش البيتى Empty طريقة عمل العيش البيتى

    مُساهمة من طرف alyshaban الأحد سبتمبر 16, 2012 6:56 am

    طريقة عمل العيش البيتى

    # الكمية تكفي: 6 أشخاص
    # وقت التحضير: 30 دقيقة
    # وقت الطهي: 30 دقيقة
    # المقادير: ** 3 كوب دقيق (انا هنا استعملت الدقيق البلدى او الاسمر بس انا نخلته من الردة قبل ما استخدمه وومكن تستخدمى
    دقيق الحلويات العادى لو تحبى )
    ** نص معلقة صغيرة ملح
    ** ماء دافئ للعجن
    ** معلقة صغيرة خميرة او قطعة خميرة فى حجم عقلة الاصبع
    ** رشة سكر لذوبان الخميرة
    # التحضير: ** هندوب الاول الخميرة فى ربع كوب ماء دافئ ما رشة سكر صغيرة و ندوب الخميرة و نغطيها
    ( و لو الخميرة ما ارتفعتش بعد خمس دقايق او 10 يعنى بعد ما تحضرى الدضيق و الملح و كدا
    تبقى مش سليمة و اوعى تستخدميها )
    ** دابت الخميرة خلاص و ارتفعت فى الكوب طيب احطها بقى على الدقيق اللى متقلب فيه الملح و ممكن ندوب
    شويه الملح فى شويه ميه صغيرة اللى هنعجن بيها
    **اضيف الماء شويه بشويه لان الدقيق انواع و بيختلف فى امتصاصه للسوائل فى دقيق بيشرب ميه كتير
    و فى دقيق العكس
    ** اعجن كويس حوالى 10 دقايق لحد ما الاقى العجينة بتلزق فى ايدى بسيط جداا و بعدين اغطيها و اسيبها تخمر
    لحد ما يضلعف حجمها و بعدبن اقسمها او اقرصها كور بالحجم اللى انا عايزاه
    ** اسيب كور العجين ترتاح 10 دقايق عشان اقدر افردها و متغلبنيش فى الفرد
    ** هفرد كورة العجين و نفردها (بالنشابةاو المبينة او المستعجلة ) على سطح مرشوش عليه دقيق او ردة
    و بعدين اجيب صنية كبيرة او ترابيزة مرشوش عليها دقيق او رده و ابتدى ارص كل اللى فردته عليها و اخلى بالى
    من اول واحدة فردتها لانها هتكون اول واحدة هتنول شرف دخول الفرن هههههههههههه
    # الطبخ: **خلاصنا فرد الحمد لله .. طيب ياله بينا نشغل الفرن على نار عالية لمده 10 دقايق و بعدين ...لو فرن عادى
    هناخد الرغيف و نحطه على صاج الفرن اللى تحت و لما يقب هناخد المقصوصه و لا البتاعة التانية المربعة
    و نقلب الرغيف عشان وشه يتحمر يعنى دقيقة او اتنين مش اكتر او بقى على حسب فرنك
    ** و لما يطلع من الفرن علاطول يتشال جوة فوطة او قماشة نظيفة و تكون الفوطة دى جوه حله بغطاها او كيس
    عشان العيش يفضل طرى و مش ينشف منى
    ** اما بقى لو الفرن بتاعك بشوايه بردوه هتحطى الرغيف على الصاج اللى تحت و لما يقب تطفى الفرن و تحمريه على الشوايه من فوق
    ( دا لو فرنك الشوايه و الفرن بنفس المفتاح ...عشان كدا الافضل انك تحطى رغفين او ثلاثة )
    # ملاحظات: ** اما لو كان الفرن الشوياه يتشتغل مع بعض سوا فهتشغليهم سوا يسخنوا الفرن و هتحطى الرغيف على الصاج



    و ان شاء الله هيتحمر من فوق و من تحت و لو وشه متحمرش قوى ارفعيه على الشوايه بسيط ( و ان شاء الله مش هتحتاجى

    الحركة دى )

    مع تحيات اخيكم / على شعبان
    01273366832

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس نوفمبر 21, 2024 1:29 pm